На Хмельниччині чоловік не з'явився до ТЦК через похмілля: як його покарали

Чоловіка судили за ухилення від мобілізації через похмілля

У Красилівському районному суді на Хмельниччині розглядали справу щодо чоловіка, який ухилився від мобілізації через похмілля. Суд засудив його до року іспитового терміну.

Обвинувачений визнав свою провину за вчинення кримінального правопорушення згідно ст. 336 КК України. Він пояснив, що перед явкою до військкомату напився і наступного дня почувався погано. Тому не з'явився за викликом та не повідомив про це представника ТЦК.

«Представник ТЦК заявив, що влітку 2023 року він роздавав бойові повістки громадянам. Обвинувачений також отримав таку повістку і підписався особисто. Він також був поінформований про наслідки, які йому загрожували, якщо не з'явиться до ТЦК для отримання повістки», - заявили представники ТЦК.

Суд врахував щире каяття і визнання провини обвинуваченого, тому зменшив покарання до року іспитового терміну.

Раніше на Полтавщині було засуджено батька семи дітей за ухилення від мобілізації.

Ухвалено закон про мобілізацію

11 квітня Верховна Рада ухвалила закон про мобілізацію, спрямований на облік військовозобов'язаних і оновлення їхніх даних. Закон спростить процес мобілізації, оскільки ТЦК матимуть актуальну інформацію про новобранців. Чоловіки у віці 18-60 років мають заявити свої облікові дані протягом 60 днів військкомату, ЦНАП або в електронному кабінеті.

Читайте також:

  • Новий закон про мобілізацію. Кому приготуватися
  • Закон про мобілізацію. Міноборони повідомило основні зміни (інфографіка)