На Київщині відбувся Всеукраїнський турнір з греко-римської боротьби

Турнір з греко-римської боротьби у Чабанівці

У Чабанівці, селі Новосілки Чабанівської територіальної громади, відбувся турнір з греко-римської боротьби, який був присвячений памʼяті Заслуженого тренера України Василя Берчука та 50-річчю відкриття школи боротьби. За словами організаторів, цей турнір сприяє розвитку спортивного потенціалу дітей та юнаків.

«На наступний рік селищною радою затверджено програму для підтримки спортивних, культурних і освітніх заходів в нашій громаді. В тому числі і цей турнір з греко-римської боротьби, який розвиває спортивний потенціал дітей та юнаків. Наймолодшим учасникам турніру Андрушенко Мирону 4 роки і Мироненко Михайлу 6 років, загалом в змаганнях приймали участь 75 юнаків. Тобто з самого раннього віку діти отримують можливість навчатись у професійних тренерів і здобувати свої перші перемоги. Я вважаю, що всі проєкти, спрямовані на підтримку дітей та юнацтва, мають бути реалізовані навіть у найскладніші часи. Також хотілося би відмітити, що в 2023 році команда Київської області зайняла перше місце на Чемпіонаті України у Полтаві та перше місце на кубку України у Львові» - розповіла в.о. голови Чабанівської селищної ради Олена Соболєва.

Такі змагання готують резерв для збірної області та України. Організатори подякували Федерації боротьби та асоціації боротьби Київської області за співпрацю. Головний суддя змагань, Михайло Лозовий, зазначив:

«Наше завдання не тільки навчити дітей професійно боротись, але й дати їм можливість повірити у власні сили. Коли дитина на власні очі бачить, що представник її громади досяг успіху в спортивній кар’єрі на рівні Олімпійських Ігор - це заряджає і надихає. Сьогодні на нашому турнірі присутній бронзовий призер Олімпійських Ігор, Чемпіон Європи та володар Кубку Світу Андрій Калашніков, який був учнем Василя Берчука і сьогодні підтримує нове покоління юних спортсменів».

Турнір з греко-римської боротьби в Чабанівці був свідком успіху молодих спортсменів, які мають потенціал стати майбутніми чемпіонами України та представниками національної команди.