На Миколаївщині випав «брудний» дощ: наскільки це небезпечно (фото)

Брудний дощ у Миколаївській області

24 квітня на півдні Україні, у Миколаївській області, випав неочікуваний «брудний» дощ. Приводом для цього незвичайного явища став пил та пісок з Сахари, повідомляє Миколаївський обласний центр з гідрометеорології.

Це явище було спричинене дощем і вітром з південної сторони, які сприяють накопиченню пилу та осіданню його разом з опадами, повідомляється в прес-релізі центру.

Сьогодні, 24 квітня, вранці жителі Миколаївщини могли спостерігати «брудний» дощ. Дощ і вітер південної чверті сприяють акумулюванню пилу і осадженню його з опадами», - йдеться в повідомленні.

Мешканці Миколаївщини поширили в соціальних мережах фотографії цього незвичайного природного явища.

Пил з Сахари спричинив брудний дощ

Синоптики пояснили, що причиною цього явища стала пилява атмосфера з Сахари. 23 квітня циклон на Середземному морі приніс пил та пісок на Балканський півострів. Зливові дощі викрили частину пилу на територію Греції та Болгарії, але, оскільки повітряні потоки мають західне напрямок, циклон дістався і до України.

У Миколаєві проте немає перевищення допустимих концентрацій пилу в повітрі. Прес-службою центру підкреслено, що не було зафіксовано жодного перевищення гранично допустимих концентрацій пилу в повітрі Миколаєва.

Попередні дані щодо якості атмосферного повітря в м. Миколаїв показують, що не було перевищення гранично допустимих концентрацій пилу.», - повідомлено в прес-релізі.

Після дощу вулиці та автомобілі Миколаєва були покриті шаром жовтого пилу.

Нагадаємо, що в початку квітня на Київ також накрила пилова буря з Сахари.