На півночі Іраку загинули троє турецьких військових: Ердоган пообіцяв відповідь

Троє турецьких військовослужбовців загинули, а ще четверо отримали поранення внаслідок нападу сепаратистської терористичної організації на півночі Іраку. Про це повідомив міністр національної оборони Туреччини Яшар Гюлер. Також президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган повідомив, що вже нейтралізовано більше десяти терористів. 

Президент висловив співчуття у зв'язку з загибеллю військовослужбовців та зазначив, що сепаратисти будуть притягнуті до відповіді. Раніше армія Туреччини здійснила оперативну дію під назвою "Кіготь-меч" на півночі Іраку та Сирії, в рамках якої було нейтралізовано 364 бойовиків та знищено їх укриття та зброю.

Нагадаємо, що в минулому році в Стамбулі стався терористичний вибух, за яким були звинувачені курдські ополченці. Проте жодне угруповання не взяло на себе відповідальність за цей акт терору. Тоді жителі Іраку та Сирії, які проживають в Туреччині, відвідало багато вибухів, у результаті яких було вбито та поранено багато людей. В результаті цих нападів Туреччина продовжила операцію "Кіготь-меч".

Критика Ердогана

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган критикував рішення ЄС розпочати переговори з Україною про вступ до союзу. Він пообіцяв, що Організація прийматиме рішення щодо України і Молдови так само, як та "загальмувала" процес вступу Туреччини.