На Україну суне хуртовина: які регіони відчують негоду найбільше

Протягом неділі й понеділка, 26–27 листопада, на більшій частині України очікується негода. Синоптики повідомили, що будуть хуртовини, снігові замети, ожележиця і штормовий вітер.

За словами експертів, нашу країну накрив активний південний циклон. Неблагоприятні погодні умови не стосуватимуться лише західної частини України, де очікується невеликий сніг та поривчастий вітер.

Найближчої ночі та завтра вранці 27 листопада більшість областей України очікується сильний сніг, штормовий вітер та хуртовини. Є місця, де швидкість вітру може сягати 15-27 метрів за секунду. У перехідній зоні холоднішого та теплішого повітря, яка проходить від Одеси до Сум, буде мокрий сніг. Також очікується льодяний дощ та ожеледь. У цих областях штормовий вітер супроводжуватиме дощ.

Прогнозується, що у неділю більшість областей матимуть температуру близько нуля, але на деяких територіях, таких як Запоріжжя, Донецька область, Луганськ та Крим, очікується тепло, +10+14 градусів. У понеділок температура повітря знизиться до 0-2 градусів тепла, а в найближчій ночі буде 2-7 градусів тепла. Завтра вночі в цих областях буде мороз, 0-3 градуси.

Синоптики попередили про сильний сніг, хуртовину та дуже сильний вітер 26 листопада після полудня, у вечір та протягом найближчої ночі. Швидкість північно-західного вітру у столиці досягатиме 15-20 м/с, місцями 25 м/с.

Опади послабляться та припиняться в понеділок після полудня. Вітер також послабне у вівторок.

Через сильний вітер та сніг обмежений в'їзд транспорту до Києва. Також в Одеській області випав достатньо снігу, що призвело до збільшення кількості ДТП. Рух великовантажних транспортних засобів на трасах М-15 Одеса – Рені та М-28 Одеса – Южне – /М-14/ тимчасово перекрито.