На відкриття українського стадіону приїхали 2 тис. артистів

Урочисте відкриття стадіону "Арена Львів" відбулося 29 жовтня 2011 року. Цей стадіон був зведений для Чемпіонату Європи з футболу Євро-2012, який проходив в Україні та Польщі. Метою нового стадіону було обслуговування спортивних та розважальних подій найвищого рівня.

Урочистості привернули увагу багатьох львів'ян та гостей міста. Спеціально для цього дня підготували грандіозну шоу-програму з участю більше 2 тис. артистів, циркачів та спортсменів. Виступ американської співачки Анестейші і великий феєрверк стали завершальними подіями святкового вечора. Захід зібрав усіх глядачів стадіону - близько 35 тис. людей.

Львів був одним із міст-кандидатів для проведення Євро. Однак, основний стадіон міста "Україна" не відповідав вимогам турніру, тому було вирішено збудувати нову арену. Проєкт стадіону був представлений німецькою компанією Hochtief Construction 21 травня 2007 року. Будівництво розпочалося на південній околиці Львова, поруч з житловим масивом Сихів і селом Сокільники, на автошляху М 06, який є частиною європейського транспортного коридору № 5.

Розробкою проєкту стадіону займалось "Конструкторське бюро Альберта Віммера", яке вже мало досвід роботи з проектування стадіонів для Чемпіонату Європи з футболу 2008 року в Австрії. Вони співпрацювали з львівською фірмою "Арніка".

За своєю вартістю, львівський стадіон став третім найдорожчим стадіоном в історії України, після НСК "Олімпійський" та "Донбас-Арени". Він також займає четверте місце в країні за кількістю місць для глядачів і перше місце за освітленістю поля.

Вартість будівництва стадіону була супроводжена критикою і дискусіями щодо доцільності таких витрат. Значення кошторису проєкту становило 10,6 млн грн, але насправді збільшилось на понад 27 млн грн. Багато українців вважають, що такі видатки на стадіон були зайвими і недостатньо прозорими.

Перша офіційна гра на стадіоні відбулася уже через два тижні після відкриття, 15 листопада 2011 року. Матчем між національними збірними України та Австрії закінчився перемогою української збірної з рахунком 2:1.

У Києві 8 жовтня 2011 року також відбулася урочиста церемонія відкриття реконструйованого НСК "Олімпійський". Вже за місяць після цього відбувся перший матч на цьому стадіоні між збірними України та Німеччини. Це свято було організовано на високому рівні з великою кількістю гостей імовірними. Для розваг публіки виступала співачка Шакіра, яка отримала за це виступ $1 млн. Церемонія завершилася півгодинним феєрверком.