Нацбанк представив набір пам'ятних монет незвичної форми

Презентація набору пам'ятних монет "Щедрик - колядка дзвонів"

Голова Національного банку України Андрій Пишний разом із заступником голови Місії США в Україні Робертом Нідемом 21 грудня офіційно представили набір пам'ятних монет "Щедрик - колядка дзвонів". Про це повідомила пресслужба НБУ.

Цей набір, що складається з трьох срібних монет, є продовженням серії "Українська спадщина" і присвячений одній з найвідоміших національних колядок - "Щедрик" в обробці Миколи Леонтовича.

Презентація набору "Щедрик - колядка дзвонів" відбулася 21 грудня в будівлі Національного банку України.

"Синергія і єднання двох культур - української та американської - сприяли створенню композиції, яка тепер є символом Різдва по всьому світу", - зазначив Пишний.

Ці монети будуть продаватися в онлайн-магазині НБУ та у таких банках, як "Укргазбанк", "Радабанк", "Таскомбанк" та "Приватбанк", з 2024 року. Тираж набору обмежений 5 тисячами штук.

Інші пам'ятні монети від Національного банку

Нещодавно Національний банк також представив традиційну пам'ятну монету, присвячену 12-річному східному календарю і символу наступного року - Дракону. Захід присвячено Збройним силам України.

Раніше була введена в обіг ще одна пам'ятна монета номіналом 10 гривень, яка вшановує річницю звільнення деякої частини Херсонської області. Цю монету назвали Антонівським мостом.