«Нафтогаз України» закликав споживачів стежити за кольором газу: у чому причина

Компанія "Нафтогаз України" рекомендує споживачам звертати увагу на колір полум'я в газових побутових приладах. Нормальний колір полум'я має бути блакитним, будь-які інші кольори можуть свідчити про проблеми з газопостачанням. Про це повідомляє прес-служба компанії.

Згідно з поясненнями "Нафтогазу", погана якість газу не має жодного впливу на колір полум'я. Жовтий або червоний колір свідчать лише про недостатнє постачання повітря до пальника газового приладу, через що газ не згорає повністю.

Існує кілька причин, що можуть вплинути на колір полум'я в газових побутових приладах. До них відносяться неправильне регулювання подачі повітря в пальник або забруднення сопла пальника, недостатня кількість кисню у приміщенні та недостатній тиск.

  • При першому виявленні відхилення в колірі полум'я, слід негайно звернутися до служби газу, зауважують у повідомленні.

Відповідальність за низький тиск у газовій системі несуть облгази. Ці компанії відповідають за виявлення та усунення аварійних ситуацій, а також за обслуговування розподільних мереж. Єдиний телефон газової служби - 104.

У компанії наголошують на тому, що самостійне втручання в роботу газових приладів є небезпечним і може спричинити витоки газу, пожежі або отруєння.

Раніше повідомлялося, що вартість кубометра газу в листопаді буде коливатися від 7,70 до 9,99 грн, залежно від постачальника.