Найбільший банк Франції вирішив позбавитись бізнесу у Росії

Французький банк Societe Generale планує покинути ринок Росії

Французький банк Societe Generale заявив про намір назавжди залишити ринок Росії. За повідомленням Bloomberg, банк наближається до завершення процесу виходу з країни. Він вже продав частку в Росбанку на суму близько $75 млн.

Це рішення прийнято після того, як президент Росії Володимир Путін дозволив Росбанку придбати акції Societe Generale.

«Портфель», який був проданий, включав частки в таких російських компаніях, як Газпром, Норільський нікель, Лукойл і Роснефть, а також у 20 інших холдингів», - зазначено у матеріалі.

Олігарх Володимир Потанін, найбагатша людина Росії, купив частку Societe Generale в Росбанку після російської агресії проти України. Внаслідок цього він потрапив під санкції США та Великої Британії. Інші міжнародні банки, наприклад Raiffeisen Bank International AG, продовжують працювати в Росії та ще не прийняли рішення про продаж своїх дочірніх компаній.

Проєкт зрідженого природного газу знаходиться на межі закриття

Три країни відмовилися фінансувати великий газовий проєкт Росії. Проєкт, який передбачав виробництво понад 19,8 млн. тонн зрідженого природного газу на рік, опинився під загрозою закриття. Іноземні акціонери компанії «Арктик ЗПГ-2» призупинили свою участь у проєкті та відмовилися фінансувати його. США запровадили санкції проти цього проєкту з метою припинення його розвитку. Китайські та японські компанії також звернулися до американської влади з проханням про виняток із санкцій.