«Найрозумніший джентльмен»: ексглава МЗС Австрії, яка втекла до РФ, розхвалила Путіна

Карін Кнайсль, колишня міністерка закордонних справ Австрії, розповіла у своєму інтерв'ю BBC про те, чому вона не бажає повертатися на батьківщину. Вона назвала президента Росії, Володимира Путіна, "найрозумнішим джентльменом", з ким вона колись танцювала на весіллі. Втім, її рішення переїхати до Росії, коли країна розпочала вторгнення в Україну, викликало суперечки. Але Кнайсль стверджує, що вона не бачила жодних репресій у Росії і їй дозволяють працювати з академічною свободою, якої їй бракувало в Європейському Союзі.

Також редактор Стів Розенберг зазначив, що в Санкт-Петербурзі недавно була в'язниця людям, які виступали проти війни, і запитав Кнайсль, що вона про це думає. Відповідаючи на це, Кнайсль заявила, що не має нічого спільного з цим і не бачить проблеми у своєму розташуванні в Росії. Вона дала зрозуміти, що їй заборонили працювати в країнах Європейського Союзу і вона вдячна за можливість працювати в Росії.

Кнайсль також висловила свою думку про Путіна, називаючи його "найрозумнішим джентльменом". Вона пояснила це тим, що він демонструє високий рівень джентльменства. Вона відповіла на запитання про її весілля з Путіним та їхній танець, заявивши, що це було давно і це їй нецікава тема для обговорення. Кнайсль також додала, що вона не хоче повертатися до Австрії, поки не буде очищена від звинувачень і судових справ, які руйнують її репутацію.

Недавно стало відомо, що Кнайсль зняла будинок у російській глибинці і мешкає у селі Петрушово в Рязанській області. Вона захоплюється місцевим середовищем і називає його кращим, ніж Мальдіви та Сейшели. Однак, вона також відзначила, що скоро покине це місце і переїде до Лівану.