Нардеп Костенко назвав мету України в наступному році у війні проти РФ

Українським військовим сумнівно, чи зможе зброя від партнерів допомогти в переломі війни

Українські військові висловили сумніви у тому, що будь-яка зброя від міжнародних партнерів зможе переломити хід війни. Це включає і літаки, які ЗСУ повинні отримати незабаром. Про це повідомив полковник Роман Костенко, військовий командир, нардеп, член Комітету Верховної Ради України з національної безпеки, оборони та розвідки, у коментарі для The Times.

Я не думаю, що зараз є якась зброя, яка може сильно вплинути на результат війни. Ракети Atacms не можуть призвести до перелому. Військові літаки? Вони можуть лише допомогти нам досягти паритету. Нам кажуть, що ми отримаємо сучасні літаки F-16, але F-16 – це літаки 1970-х років, а у Росії сотні винищувачів покоління 4++. Я не розумію, хто вбив собі в голову, що ми зможемо перемогти Росію з десятками F-16», – сказав Роман Костенко.

Костенко також додав, що основною метою України у наступному році є утримати свої території та завдати якомога більше ударів по російським військово-морським і сухопутним силам.

Ми не можемо дозволити собі вести симетричну війну з росіянами, здійснювати атаки, як росіяни, втрачати людей, як росіяни, або вербувати людей, як вони. Нам потрібно шукати способи, коли ми втратимо в десять разів менше людей, ніж вони. Тільки так у нас є шанс, тому що з математичної точки зору у нас просто закінчаться люди швидше, ніж у них», – зазначив він.

Нагадаємо, що за оцінками Білого дому, зимові погодні умови в січні-лютому 2024 року стануть більш сприятливими для російських військ, що дозволить їм легше проводити наступальні операції.

До слова, війна Росії проти України триває вже 667 днів, і протягом минулої доби відбулося 95 бойових зіткнень.