Народний депутат від «Батьківщини» склав мандат

Сьогодні, 24 листопада, Віталій Данилов, народний депутат від партії "Батьківщина", подав заяву про відставку. Про це повідомила Ірина Геращенко, також народна депутатка.

Ірина Геращенко повідомила, що "Нардеп Віталій Данілов від "Батьківщини" написав заяву про відставку... Завтра розглянуть його заяву на засіданні Ради і можливо припинять його повноваження швидко".

Наразі не розголошено подробиці і причини його рішення, але ще 22 листопада Віталій Данілов вийшов з фракції "Батьківщина".

В заяві Віталій Данілов повідомив: "Повідомляю про свій вихід з депутатської фракції політичної партії Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" в 9-му скликанні Верховної Ради України, а також про відставку з депутатських повноважень".

Віталій Данілов походить з Хмельницької області. Він вперше став депутатом Ради, представляючи партію "Батьківщина", ще у 2007 році. Під час своєї депутатської роботи в Раді він працював у комітетах з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту, туризму, а також у комітетах з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки. В 2019 році він був обраний народним депутатом 9-го скликання від партії "Батьківщина" на 16-му місці у списку. З того часу він був членом Комітету з питань правоохоронної діяльності. На момент виборів він працював консультантом у компанії "Інвестор-Атіка", очолював Харківську обласну організацію "Батьківщина" і був членом політради партії.

Раніше вже було повідомлено, що Арістов, народний депутат від партії "Слуга народу", також збирається скласти свій мандат.