Священник Московської церкви перейнявся проблемою читання молитов зі смартфона

Смартфони в храмі: священник розповів, коли це можна робити

Священник Віктор Палош з Московської церкви в Ужгороді звернувся до своїх слухачів на YouTube з питанням: чи можна молитися за допомогою смартфона. Він зазначив, що все залежить від конкретного приходу або монастиря, в якому знаходиться людина.

У деяких старовинних монастирях заборонено використання камер і відеозйомку. З цієї причини, використання смартфона там може вважатися загрозою або небезпекою. Однак, якщо ви перебуваєте в звичайному храмі і благословіння настоятеля не потрібно, то ви можете спокійно користуватися смартфоном та читати молитви з його екрану.

Я щодня молюся до Бога за тих людей, які створили всі ці сучасні гаджети, якими ми користуємося сьогодні. Завдяки ним, ми можемо мати доступ до святого письма, дізнаватися про життя святих та відразу вибирати потрібну молитву - сказав священник.

Але він також підкреслив, що якщо вас попереджають в храмі, то краще не користуватися смартфоном. Деякі люди можуть сприйняти це як небажану розсіченість під час молитви. Тут все залежить від благословення настоятеля приходу.

Раніше стало відомо, що Православна Церква України не забороняє жінкам і дівчатам приходити до храму в брюках. Також церква розвінчала стереотип про нечистоту жінки у певні дні і заборону відвідувати храм протягом цього періоду.