Навальний зник із колонії, в якій відбував ув’язнення

Опозиційного політика Олексія Навального, якого називають "російським опозиціонером", вивели з колонії, де він відбував ув'язнення. Відомо, що його перебування нині невідоме. У Білому домі заявили, що вони "глибоко стурбовані" цими повідомленнями. Інформацію надала BBC.

Прессекретарка Навального, Кіра Ярмиш, повідомила в соціальних мережах, що його вже не зареєстровано в Мелехівській колонії. Політична команда очікувала, що його переведуть до СІЗО суворішого режиму після продовження ув'язнення.

Прихильники Навального вважають, що його зникнення пов'язане з нещодавніми оголошеннями про вибори. Нагадаємо, у березні наступного року диктатор Росії Володимир Путін планує балотуватися на переобрання.

Навальний не з'являвся на декількох останніх судових засіданнях, на яких він участі брав через відеозв'язок. Адміністрація колонії пояснила його відсутність технічними неполадками.

Згадаємо, що Московський міський суд виніс вирок опозиційному політику Олексію Навальному - 19 років позбавлення волі в колонії особливого режиму, де перебувають найнебезпечніші злочинці.

Раніше Навальний заявив, що воєнний злочинець і терорист Ігор Гіркін (Стрєлков) є політичним в'язнем.

Як повідомлялося, "Фонд боротьби з корупцією" - організація, створена ув'язненим політиком Олексієм Навальним - розпочав кампанію "Росія без Путіна" в рамках президентських виборів.