Назвали ключовий елемент російських атак по Україні

Іранські дрони-камікадзе стали важливою частиною російської кампанії для здійснення дальніх ударів по Україні. За допомогою безпілотних літальних апаратів та артилерійських боєприпасів, наданих Іраном, Російська Федерація отримала значну підтримку у війні проти України. Про це повідомило Міністерство оборони Великої Британії у своєму Twitter.

Британська розвідка зазначає, що партнерство між Росією та Іраном значно посилилося в останні роки, а це стало можливим через російське вторгнення до України. Росія була міжнародно ізольована і, відчувши це, змусила Кремль звернути свою увагу на розширення співробітництва з Іраном. Це було необхідно для отримання дипломатичної, економічної та військової підтримки.

Поглиблення дипломатичних та економічних зв'язків між Росією та Іраном - це ще один результат цього партнерства. Вступ Ірану до Шанхайської організації співробітництва та його запрошення до економічного форуму БРІКС лише посилять співпрацю між країнами. Росія також збирається збирати та виробляти безпілотні літальні апарати на своїх підприємствах за ліцензією Ірану.

Вантажні авіарейси з Ірану до Росії стали регулярними, але не виключено, що зброю також доставляють морським шляхом. За словами речника командування Повітряних сил Збройних сил України Юрія Ігната, іранські дрони можуть бути транспортовані кораблями через Каспійське море до Росії. Крім того, окупанти працюють над запуском внутрішнього виробництва безпілотних літальних апаратів з підтримки Ірану, повідомляє розвідка.

Всі новини можна знайти на нашому телеграм-каналі INKORR.