Небезпека зростає: у ЗСУ заявили про мінування росіянами акваторії Чорного моря

Оперативне командування "Південь" повідомило про зростання мінної загрози в акваторії Чорного моря з боку російських загарбників. Зокрема, ворог скидає вибухові пристрої в море з літаків. Про це розповіла керівник пресцентру Наталія Гуменюк.

Українське військо знищило одну з мін, яку вітер приніс на пляж міста Чорноморськ у Одеській області. Таке розміщення унеможливило швидку нейтралізацію міни через сильну хвилювання моря.

Наталія Гуменюк зауважила, що морське дно і набережна зазнали мінімальних пошкоджень, а ніхто не постраждав, оскільки були прийняті необхідні заходи, включаючи попередження про небезпеку.

З метою попередження подібних ситуацій Наталія Гуменюк заявила, що російські загарбники можуть продовжувати скидати міни в Чорному морі. Це стає особливо актуальним через потужні шторми в цей період. Також вказала, що тактична авіація здійснює активність біля острова Зміїний та перетині морських транспортних шляхів. Крім цього, течія можесприяти перенесенню додаткових вибухових пристроїв, які скидаються з літаків ворога, на трасу цивільного судноплавства.

Президент Російської Федерації Володимир Путін заявив про патрулювання повітряного простору над Чорним морем за допомогою літаків з ракетами "Кинжал". Зокрема, літаки Міг-31 зі скорострільним комплексом "Кинжал", чий радіус дії становить понад 1000 км.

Проте, Наталія Гуменюк назвала заяву Путіна про "патрулювання" з використанням Міг-31К маніпуляцією інформацією.