"Ніколи знову!" – це не порожні слова": Зеленський вшанував пам'ять жертв Бабиного Яру

У п'ятницю, 29 вересня, у 82 роковини трагедії Бабиного Яру президент України Володимир Зеленський ушанував пам'ять жертв масових розстрілів нацистами мирних жителів в окупованому Києві в роки Другої світової війни.

Він встановив лампадку до пам'ятного знака "Менора" на території Національного історико-меморіального заповідника "Бабин Яр". Про це повідомляє пресслужба президента.

Встановлено також кошики квітів до монумента громадянам, страченим нацистами в Бабиному Яру, та до пам'ятників українській письменниці Олені Телізі й розстріляним нацистами ромам.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

У заходах в Бабиному Яру також узяли участь Праведник народів світу Василь Назаренко, родичі жертв розстрілів, Праведників, колишні в'язні гетто й нацистських концтаборів та рабини.

Представники іудейських релігійних організацій прочитали поминальну молитву.

Президент, зокрема, відзначив героїзм Праведників народів світу.

"Дуже важливо завжди пам'ятати історію, не забувати. Тому що "Ніколи знову!" це не порожні слова", наголосив Зеленський.

Після заходу президент нагадав у соцмережах, що за кілька днів у Бабиному Яру були вбиті близько 34 тисяч людей. А загалом за період нацистської окупації там знищено близько 100 тисяч євреїв, ромів, українців та представників інших національностей.

"Дорослі, діти... Цілі родини... Жінки, чоловіки... Зло не розбирало, кого знищувати. Бабин Яр завжди буде на мапі пам'яті жертв Голокосту. Хоч би скільки років минуло, людство пам'ятатиме життя, які забрав нацизм. І завжди пам'ятатиме, що те зло було покаране", ‒ наголосив Зеленський.

Українські воїни продовжують важкі контрнаступальні дії на фронті. На деяких ділянках досягають успіхів, звільняючи від загарбників окуповані території.

Із кожним днем українці спільними зусиллями наближають перемогу. Звитягу українських військ у новій добірці фото показав президент Володимир Зеленський. Він також показав кадри бойової роботи військових.