Німеччина продовжила тимчасовий захист для біженців з України

Українським біженцям у Німеччині продовжено тимчасовий захист до 2025 року. Федеральна рада прийняла рішення щодо автоматичного продовження дозволів на проживання для українських біженців. Тепер їм не потрібно подавати заяви на продовження статусу проживання і зустрічатися з імміграційними органами. Це стало можливо за рішенням країн ЄС, прийнятим наприкінці 2023 року.

Федеральний міністр внутрішніх справ Німеччини Ненсі Фезер зазначила, що всі українські біженці, які шукали притулок від війни, залишаться в безпеці в Німеччині та матимуть доступ до освіти і ринку праці. Влада Німеччини вирішила продовжити термін статусу захисту до 2025 року, що дозволить біженцям з України уникнути зайвих візитів до імміграційної служби.

Захист життя багатьох українців та підтримка України залишається пріоритетною для влади Німеччини. Це автоматичне продовження статусу біженця зекономить близько 10 млн євро коштів державної адміністрації.

Наразі у Німеччині проживає близько 1,1 млн українських біженців, які прибули до країни з початку російської агресії проти України. Це включає 350 тис. дітей та молоді віком до 18 років. Жінки становлять більше двох третіх дорослих біженців.

Нагадаємо, що в Німеччині офіційно проживає майже 190 тис. українських чоловіків призовного віку від 18 до 60 років. Ціла категорія прибула до країни з початку вторгнення Росії, але частина з них вже покинула Німеччину.

Українські біженці також проживають у багатьох інших країнах Європи. ООН зафіксувало 5,9 млн українських біженців, які потребують тимчасового захисту. Тим не менше, деякі країни планують скорочувати допомогу біженцям, зокрема, урізати соціальні виплати та посилювати умови надання житла, а також мотивувати їх працевлаштуватися.