Німеччина пропонує ввести ембарго на імпорт російського СПГ до ЄС

Німецький уряд підтримує внесення санкцій до пакету проти російського СПГ

Міністр економіки ФРН Роберт Габек заявив, що німецький уряд підтримує пропозицію внести до 14-го пакету санкцій проти ембарго на імпорт до Євросоюзу російського скрапленого природного газу (СПГ). Він зазначив, що Німеччині більше не потрібен СПГ з Росії, оскільки контрактів на його постачання вже немає.

"Так, я підтримую це, Німеччині більше не потрібен СПГ із Росії, у нас із Росією більше немає і контрактів на його постачання", - заявив Габек.

Німеччина вдалася позбавитися навіть інфраструктурної залежності від російського трубопровідного газу. Міністр порадив іншим країнам наслідувати цей приклад, зокрема у сферах енергетики.

"Те, що вдалося зробити Німеччині щодо газу, має бути можливим і іншим країнам в інших сферах енергетики", - зазначив міністр.

За оцінками експертів, Росія наразі є другим за обсягом постачанням СПГ до країн ЄС після США. Її частка у загальному імпорті становить 16%. У минулому році російські фірми продали країнам Євросоюзу 15,5 млн тонн СПГ, що на 40% більше, ніж у 2021 році.

Джерело: Еспресо