Німеччина зменшить фінансову допомогу українським біженцям

Німецька влада планує скоротити фінансову підтримку українських біженців, починаючи з наступного року. Згідно з повідомленнями DW, соціальну допомогу зможуть отримати тільки ті біженці, які пробули у Німеччині принаймні три роки, а не півтори, як це було раніше. До цього федеральне управління виплачувало кожному біженцеві у сумі 7 500 євро на рік.

Після 36 місяців перебування в несамостійних житлах, українці зможуть отримувати тільки необхідну допомогу. Крім цього, біженцям видаватимуть спеціальні картки для оплати послуг, що обмежуватимуть їхня можливість отримувати готівку.

Варто зазначити, що Німеччина надала тимчасовий захист більш ніж 1,1 млн українців після агресії Росії проти України. Розмір грошової допомоги для біженців у країні становить 451-502 євро на місяць для дорослих та від 318 до 402 євро на дитину.

Важливо пам'ятати, що українські біженці, які шукають притулку в Європі та інших країнах, отримують фінансову допомогу, яка іноді перевищує середню заробітну плату в Україні (16 тис. грн або €414). Найбільшу грошову підтримку надає Бельгія.

Але Ірландія визнає, що має недостатньо житла для українських біженців, тому вони планують прийняти заходи для зменшення кількості прибулих осіб. Це може стати неприємним сюрпризом для українських біженців, які шукають притулку в країнах ЄС.