Норвегія посилила правила для українців: частину виплат урізали або скасували повністю

Українцям у Норвегії змінили виплати та вимоги до проживання

Українці, які мешкають в Норвегії, стикаються зі змінами у правилах. Уряд посилив діючі правила, щоб контролювати імміграцію та інтеграцію українських біженців. Деякі зміни включають скорочення або скасування виплат та нові вимоги до отримання фінансової допомоги.

З 29 січня 2024 року українцям, які проживають у приватному житлі, надаватиметься менше фінансової допомоги. Держава також перестала покривати витрати, пов'язані з домашніми тваринами для мешканців центрів прийому біженців. Однак, українці, які вже живуть у центрах з домашніми тваринами, можуть продовжувати їх тримати.

Крім того, українці мають працювати принаймні 15 годин на тиждень, щоб забезпечити себе і сприяти економіці Норвегії.

У Норвегії оголосили про припинення надання тимчасового альтернативного житла. Це означає, що українцям, які вибрали проживання у приватному житлі, а не в центрі прийому біженців, більше не надаватиметься фінансова допомога.
На додачу до цього, визнаючи потенціал українських біженців для створення робочої сили, Норвегія хоче підштовхнути їх до роботи в країні та забезпечення себе.

Для отримання одноразової фінансової допомоги у розмірі 93 000 крон необхідно проживати в Норвегії протягом року. Щодо отримання захисту у Норвегії, необхідно зареєструватись у Національному центрі реєстрації або пунктах реєстрації поліції в певних містах країни.

Реєстрація обов'язкова для отримання місця у притулку для біженців.

Українці масово переїжджають до Німеччини з інших країн ЄС.