Оборонець Маріуполя отримав квартиру від Ахметова, на новосілля завітав Жадан

Михайло Вернигора, оборонець Маріуполя, отримав нову квартиру в Ірпені, завдяки програмі "Вдома" від проєкту "Серце Азовсталі". Це дозволить йому та його родині розпочати новий етап життя. Для привітання з новосіллям до Михайла приїхав письменник, поет та музикант Сергій Жадан.

Під час бойових дій у Маріуполі Михайло отримав тяжке поранення руки і був евакуйований до лікарні "Азовсталь". Там йому, на жаль, довелося ампутувати руку. На початку 2022 року Михайла разом з іншими захисниками взяли у полон за наказом керівництва. Однак, в липні 2022 року він був повернутий під час обміну полоненими, оскільки його знаходився у важкому стані.

Після проходження реабілітації Михайло повернувся на службу і нині допомагає іншим захисникам, які так само пережили полон. Він вважає, що нове житло відкриє перед ним нові можливості для подальшого розвитку.

Сам Михайло каже: "Я впевнений, що квартира радикально змінить моє майбутнє. Це буде новий етап на шляху мого розвитку. Я дуже щасливий, що познайомився з проєктом "Серце Азовсталі" і вельми вдячний Рінату Ахметову та всім, хто допоміг мені".

Не меншим сюрпризом для Михайла став візит поета Сергія Жадана, який привітав родину з новим житлом та подарував Михайлу свої книги.

Сергій Жадан сказав про Михайла: "Це справжня людина гордості. Він дуже міцний. Я маю великий досвід спілкування з тими, хто пережив полон. Там зустрічаєш різні емоції. Тому я величезно поважаю Михайла, який після такого досвіду зберіг світлу голову. Він впевнений у собі, спокійний його та врівноважений. Чітко розуміє, чого хоче в майбутньому та бачить себе в Україні. Це дуже вражає".

Керівниця ГО "Серце Азовсталі" Ксенія Сухова підкреслила, що головна мета програми "Вдома" - надати достойні умови для повернення оборонців Маріуполя до повноцінного цивільного життя та допомогти їм знайти нові цілі.

Вона сказала: "Програма "Вдома" - це не просто житло. Це підтримка на кожному кроці. Нам важливо, щоб наші герої бачили своє майбутнє та мали чіткий план після повернення. Ми підтримуємо їх на всіх етапах. Наприклад, Михайло продовжує служити в Нацгвардії та допомагає іншим оборонцям, які були у полоні та пережили тортури. Ми продовжуватимемо підтримувати його в досягненні амбітних цілей. Ми хочемо, щоб всі оборонці мали чіткий план на майбутнє".