Одеса готується до пляжного сезону під час війни. Глава області повідомив деталі

Одеса готується до пляжного сезону

Одеська влада обіцяє зробити все можливе, щоб організувати безпечне відпочинок на пляжах, якщо військова і погодна ситуація буде сприятливою. Про це заявив голова Одеської військової адміністрації Олег Кіпер у своєму інтерв’ю.

Кіпер наголосив, що попередньо підготувалися до цього сезону так само врівноважено, як і минулого року. У 2020 році пляжі були відкриті в серпні, коли рівень води відпустив після підриву дамби Херсонської ГЕС. Влада розуміла, що не зможе зупинити потік туристів, який тоді перетікав Одесу. Тому було відкрито шість пляжів, які постійно перевірялися і запрошувалися до них сім'ї військових для оздоровлення. Оскільки ці пляжі розташовані неподалік від укриттів, їх вважали безпечними.

Керівник Одеської військової адміністрації зазначив, що складно утримувати мешканців великого міста від відвідування моря. Проте, якщо цього року будуть створені умови для відпочинку на морі, влада зробить все можливе, щоб забезпечити безпеку громадян.

«Були випадки в області, за містом, у закритих необстежених зонах, на закритих пляжах. Знаю, що поблизу Затоки був випадок, коли з Донеччини приїхали люди, пішли купатися і, дійсно, там підірвалися. Але це був випадок на закритому для купання пляжі, який ніхто не обстежував», - пояснив Кіпер.

Минулого року влада підняла питання обстеження пляжів та зведення різних огороджень навколо них, щоб запобігти проникненню мін.

Наразі також відомо, що три країни-члени НАТО домовилися розміновувати Чорне море. Кожна з країн відправить по три мінних тральщики і один корабель управління.

Однак, керівник Одеської військової адміністрації зауважив, що у самій Одесі не було випадків загибелі людей через міни.