Одна з країн ЄС заявила про труднощі з постачанням боєприпасів для України

Швеція готується купувати артилерійські боєприпаси для себе і України

Міністр оборони Швеції, Пол Йонсон, заявив, що Швеції потрібно збільшити потужність заводів для виробництва артилерійських боєприпасів. Це має стосуватися як потреб Швеції, так і можливості надсилати їх в Україну. За його словами, без наявності боєприпасів гарні установки Archer не мають значення. Водночас Швеція має підтримувати Україну артилерійськими боєприпасами, одночасно збільшуючи свої запаси.

Ведуться переговори щодо укладення угоди, що забезпечить Швеції доступ до необхідних боєприпасів. Проте, виробник боєприпасів Nammo заявляє, що без зовнішніх інвестицій не може збільшити виробництво. Згідно зі словами міністра, гроші на це є в Європейському Союзі, тому очікуються часткові інвестиції. Адміністрація оборонного озброєння підтверджує, що ведеться робота над збільшенням виробничих потужностей і доступності артилерійських боєприпасів у Швеції і скандинавських країнах.

Секретар Ради національної безпеки і оборони України, Олексій Данілов, повідомив, що українська промисловість та партнери активно займаються нарощуванням виробництва боєприпасів. Тому можна очікувати приємних новин з цього приводу. Заступник міністра оборони України, Іван Гаврилюк, вважає, що дефіцит артилерійських боєприпасів в Україні триватиме, і виробництво дронів-камікадзе стає способом компенсувати цей брак.