Одна з областей послабить обмеження під час оголошення повітряних тривог

У Полтавській області будуть послаблювати обмеження, які діють під час оголошення повітряних тривог. Зокрема, відтепер не будуть вимикати вуличне й рекламне освітлення. Про це повідомив глава Обласної військової адміністрації Філіп Пронін.

Правила, які стосуються світломаскувального режиму, введуть в дію з 17 листопада 2023 року. Зазначено, що в області освітлення на вулицях вимикатимуть о 23:00 і вмикатимуть знову о 05:00.

Заступник Проніна пояснив, що рішення про послаблення обмежень було прийняте у зв'язку з проханнями місцевих жителів. У повідомленні зазначається, що люди відчували незручності через відсутність освітлення під час повітряних тривог, особливо вечеріючим часом, коли вулиці стають темними.

Крім цього, в темний час доби водіям важко помітити пішоходів, а вулиці без освітлення тільки ускладнюють цю проблему. Це призводить до збільшення ризику дорожньо-транспортних пригод.

Відзначимо, що вже триває 631-ша доба повномасштабної війни Росії проти України. Протягом минулої доби було зафіксовано 65 бойових зіткнень. Також російські терористичні війська здійснили ракетні удари по цивільних об'єктах в Донецькій та Запорізькій областях. Крім того, окупанти знову завдали ракетно-авіаційних ударів на територію України, а також триває атака БпЛА типу Shahed-136/131.