Офіс президента заявив про розробку спільно з ЄС 13-го пакету санкцій проти РФ

Україна і Європейський Союз уже почали працювати над 13-м пакетом санкцій проти РФ, повідомив заступник глави Офісу президента, Ігор Жовква. Він також зазначив, що пропозиції щодо нових санкцій були надіслані до Європейської комісії.

Під час розмови президента з головою Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн вже було згадано про те, які позиції не увійшли до 12-го пакету санкцій. Було наголошено на необхідності пам'ятати про ці позиції та персональні санкції. Жовква також зазначив, що деякі російські пропагандисти, актори, і художники, які свободно подорожують по країнах ЄС, ще не отримали персональні санкції. Проте, існують списки та докази їхньої діяльності на користь Росії.

18 грудня Європейський Союз ввів в дію 12-й пакет санкцій проти Росії. Він містив потужний набір нових списків і економічних заходів, які заходи ще більше послаблять російську військову машину. Україна зробила поступку Австрії, щоб Австрія припинила блокування санкційного пакету ЄС проти РФ. Україна виключила банк Raiffeisen Bank International (RBI) з чорного списку "міжнародних спонсорів війни".