Оформлення допомоги ВПО по-новому: що зміниться для українців і які документи знадобляться

Україна принципово змінює порядок надання допомоги внутрішньо переміщеним особам

Прес-служба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій повідомила, що Україна вводить нові правила призначення допомоги внутрішньо переміщеним особам.

За новими правилами, враховуватимуться документи про склад сім'ї при нарахуванні допомоги. Таке рішення ухвалили через постійну критику громадян щодо ігнорування актів обстеження складу сім'ї при прийомі документів для отримання допомоги.

Віце-прем'єр Ірина Верещук підкреслила, що всі внутрішньо переміщені особи повинні отримувати належні виплати, навіть якщо їхні сім'ї не проживають разом з ними на підконтрольній території.

Документ про склад сім'ї можуть видати ОСББ, керуючі будинки або комунальні підприємства. Форма довідки є довільною, але повинна бути затверджена місцевою владою.

Для отримання допомоги необхідні такі документи: заява, довідка про взяття на облік, паспорт уповноваженого представника сім'ї, довідка про присвоєння індивідуального податкового номера (ІПН), свідоцтво про шлюб, свідоцтва про народження дітей, угода про виплату допомоги та згода на обробку персональних даних та дозвіл на розкриття інформації банком.

Всі копії документів мають бути засвідчені заявником з вказівкою "копія вірна" і підписом заявника.

Раніше "Дія" вже розширила пакет послуг для переселенців.