Окупанти пускають під ніж останні українські шахти на Донбасі

Окупанти почали перевіряти останні 33 шахти на Донбасі. Заява про перевірку рентабельності шахт - це просто прикриття. Насправді, ніхто не працює на шахтах через великі борги за електропостачання. Цю інформацію опублікував Центр Національного Спротиву.

Загалом, 100 з 114 шахт визнаються нерентабельними росіянами. Помітну роль в цьому відігравали самі окупанти. Спочатку шахтарів змушували брати участь в примусовій мобілізації, наприклад, на шахті "Червоний партизан" одночасно працювало лише шість осіб на зміну.

На тимчасово окупованих територіях мобілізували майже 60% шахтарів. Навіть для тих, хто залишився, окупанти забезпечують затримку з виплатами заробітної плати.

Починаючи з 2014 року, російські ЗМІ та аналітики говорили про "золоту жилу" і "перспективний регіон", що належать Україні. Москва розраховувала на значні інвестиції і видобуток цінних ресурсів з українських глибин.

Проте життя показало, що вивозити, а не будувати.

Нагадаємо, 14 квітня 2014 року розпочалася Антитерористична операція згідно з рішенням Ради Національної Безпеки і Оборони України. Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський висловив подяку українським оборонцям, які захищали і продовжують захищати незалежність України. Він поділився цим повідомленням у Facebook.

“Антитерористична операція була відповіддю на захоплення Слов’янська спецпідрозділом ФСБ РФ під командуванням міжнародного злочинця з наказу Кремля“, - нагадав Сирський.

Він підкреслив, що був на посадах начальника штабу, заступника керівника та керівника АТО.

“Сердечно вдячний кожному захиснику і захисниці України, які весною 2014 року вступили до складу підрозділів Сил безпеки і Оборони України, щоб захистити нашу Батьківщину від російських терористів і агресорів, які приносять страждання і смерть на нашу землю. Дякую всім, хто захищав і продовжує захищати незалежність України. В цей день ми повинні згадати і пошанувати всіх українських захисників, які віддали своє життя за свободу нашої країни у протистоянні російській агресії. Слава і пам'ять нашим героям!“, - сказав генерал.

Він підкреслив, що боротьба продовжується, і українці роблять все можливе, щоб звільнити свою землю.