Опитування показало, скільки українців вірять в астрологію та екстрасенсів

За дослідженням Київського міжнародного інституту соціології, віра в астрологію, екстрасенсорні здібності та тарологію поширена серед 15% - 35% українців. У результаті опитування виявлено, що 35% вірять в астрологію, 25% - в екстрасенсорні здібності, а 15% - в тарологію. Весь перелік вірять мінімум 43% населення. Анкетували українців з усіх регіонів України, за винятком тимчасово окупованих територій. Статистична похибка дослідження не перевищувала 2,4%. У дослідженні виявлено, що в астрологію вірять частіше жінки (49% опитаних), старші люди (51%) та українці з низьким статком (65%). В таро і екстрасенсів переважно вірять люди віком від 40 років, які проживають у селах або невеликих містах. Вченими було зазначено, що під впливом кризових та психологічно складних періодів зростає інтерес людей до астрології, екстрасенсів і тарології. Виконавчий директор КМІС, Антон Грушецький, попереджає, що в складний час багато людей може стати жертвою шахрайства та зазнати втрат. Паралельно із зростанням інтересу до езотеричних практик, добросовісність їх провідників також потребує уваги.

Дослідження:

В астрологію вірить 35% українців, в екстрасенсорні здібності - 25%, в тарологію - 15%. Більшість українців вірить у хоча б одну з цих практик.

Хто вірить в астрологію:

Жінки - 49%, Чоловіки - 36%, Старші люди - 51%, Українці з низьким статком - 65%.

Про зростання інтересу до езотеричних практик:

За кризових та психологічно складних періодів зростає інтерес до астрології, екстрасенсів та тарології. Цифрові технології спрощують доступ до таких послуг для українців.

Попередження:

У складний час можливе зростання шахрайства і збитки для людей, які вірять в езотеричні практики.

Читайте також:
  • Коли закінчиться війна в Україні: екстрасенс спантеличив прогнозом
  • Катастрофи - від Нострадамуса, смерть Путіна - від Ванги. Найгучніші пророцтва на 2024 рік