Пакистан взяв курс на посилення співпраці із Росією 

Ісламабад подав заявку на вступ до БРІКСу у 2024 році. Новий посол Пакистану в Росії Мухаммад Халід Джамалі заявив про це в інтерв'ю для росЗМІ.

Пакистан контактує з країнами-членами БРІКСу та розраховує на підтримку Росії. Дипломат наголосив, що Ісламабад планує приєднатися до об'єднання під час головування РФ.

Також Пакистан і Росія обговорюють деталі довгострокового контракту на постачання російської нафти.

Згідно зі словами посла, перша партія нафти вже прибула до Пакистану, а третя партія знаходиться в дорозі. Також тривають переговори про довгостроковий контракт на постачання нафти, де обговорюються технічні деталі та умови.

Пакистан дуже задоволений рівнем співпраці з Росією, особливо в сфері торгівлі. Обсяг торгівлі зріс на 88,9% порівняно з минулим роком, а експорт з Пакистану досяг $88,5 млн. Наголовуванняй імпорт зрос на 154% та досяг $645,2 млн. Головні поставки здійснюються пшениці та сирої нафти.

Пакистан продовжує закуповувати російську нафту, але ставить країні-постачальнику жорсткі умови, зокрема, вимагає значну знижку та можливість купувати мазут. Повідомляється, що Пакистан тайно поставив Україні артилерійські снаряди на суму 463 мільйони доларів через американські компанії.