Парламент Туреччини розгляне вступ Швеції до НАТО: названо дату

Комітет із закордонних справ парламенту Туреччини розгляне ратифікацію вступу Швеції до НАТО на засіданні наступного тижня. Про це повідомляє NTV.

Засідання комітету відбудеться у вівторок, 26 грудня. Законопроект щодо вступу Швеції до НАТО був внесений до парламенту 25 жовтня.

Проте, для ратифікації цього проекту, потрібна не лише згода комітету, а й підтримка турецьких депутатів.

За ратифікацію необхідно, щоб більшість депутатів Великих національних зборів Туреччини проголосувала в підтримку законопроекту.

Швеція подала заявку на вступ до НАТО ще минулого року. Щоб це стало можливим, всі членів Альянсу повинні ратифікувати її заявку. Сьогодні всі союзники затвердили членство Швеції, крім Туреччини та Угорщини.

До речі, 10 липня Ердоган заявив, що Туреччина погодиться на вступ Швеції до НАТО, якщо Євросоюз зробить Туреччину повноправним членом ЄС. Раніше турецький президент заявляв, що не може схвалити заявку Швеції через її підтримку терористичних рухів, які є вороже налаштованими до Туреччини.

Раніше було повідомлено, що Туреччина змінила свою позицію щодо заявки Швеції з метою привернути західних інвесторів. Ця причина була розкрита в матеріалі Financial Times.