П'ять продуктів, які покращать восени ваш імунітет

Імунітет - це здатність організму підтримувати сталість свого здорового середовища шляхом розпізнавання та видалення чужорідних речовин та клітин.

Експертка зі здорового харчування Лора Філіппова назвала п'ять продуктів, які покращують імунітет восени. Про це пише Elle.

Ферментовані продукти, багаті на корисні бактерії: Натуральний живий йогурт, кисломолочна продукція, квашена капуста та інші овочі.

Продукти, багаті на клітковину: Включайте у свій раціон цілісні крупи та бобові, овочі та зелень.

Вітаміни та мікроелементи: Це вітаміни групи В, вітаміни С, А, Е, Д, цинк, селен, мідь, залізо. Вітамін В міститься у яйцях, м'ясі, зернових, овочах, бобових, горіхах, насінні. Вітамін С - у цитрусових, перці, зелених овочах, шипшині. Вітамін А - в моркві, жовтку, ікрі, вершковому маслі. Вітамін Е - в оливках, горіхах, насінні та оліях з них. Вітамін Д - у жирній рибі та риб'ячому жирі, яєчному жовтку.

Цинк, селен, залізо, мідь та ін. - у печінці, червоному м'ясі, гречці, бобових та горіхах, сирі тощо.

Продукти, багаті на фітонциди: Це цибуля, часник, імбир, куркума, кориця, перець, кардамон, коріандр.

Омега-3: Отримати їх можна з жирної риби, лляної олії та насіння, чіа, кунжуту, а також менше, але є у квасолі, цвітній капусті та броколі, шпинаті, сої.

Збалансований сніданок має містити всі необхідні мікроелементи, щоб забезпечити організму необхідні поживні речовини та енергію. Крім цього основний прийом їжі має відповідати вашим харчовим потребам. Пропонуємо переглянути три основні правила корисного сніданку.