Пентагон не хоче повідомляти, яку кількість танків Abrams передасть Україні

Міністерство оборони США утрималося від уточнення кількості американських танків Abrams, які планується передати Україні.

Українська влада сама оголосить про це, коли вважатиме за потрібне, заявила заступниця речника оборонного відомства США Сабріна Сінгх, пише Укрінформ.

"Я не вдаватимуся в конкретні цифри або будь-які додаткові подробиці про те, скільки танків і коли прибудуть", сказала вона.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

M1 Abrams основний бойовий танк третього покоління виробництва Сполучених Штатів. Є добре озброєною, броньованою, мобільною бойовою машиною, розрахованою на ведення бойових дій у різних умовах сучасних війн та збройних конфліктів.

Важливими особливостями танка є застосування потужних газотурбінних двигунів (що працюють на паливі для реактивних двигунів JP8), обладнання багатошаровою протиснарядною композитною бронею, окреме зберігання боєприпасів в ізольованому капсульному відсіку для відокремлення членів екіпажу з-під удару у випадку влучення снаряда в танк. Є одним з найважчих танків, що знаходяться в експлуатації на початку XXI століття.

Перші американські танки Abrams вже прибули до України це підтвердив президент Володимир Зеленський. Ці машини одні з найпотужніших у світі, живучі в бою та стріляють швидко і точно. Очікується, що Abrams допоможуть ЗСУ прорвати міцну оборону російських військ.