Пентагон прокоментував заяви про скорочення поставок снарядів Україні на 30%

Міністерство оборони США спростувало інформацію про те, що постачання боєприпасів стандарту НАТО для України впало на 30%. За повідомленням Пентагону, це інформація не є правдою.

21 листопада під час брифінгу заступниця спікера міністерства оборони США Сабріна Сінгх відреагувала на статтю ABCNews, яка стверджувала про скорочення постачання зброї з боку США для України.

Сінгх заявила, що такі твердження не відповідають дійсності. Вона наголосила, що США продовжують забезпечувати Україну необхідною зброєю, яка потрібна для проведення контрнаступу та в зимовий період.

Також заступниця спікера підкреслила, що США одночасно підтримують й Ізраїль, який знаходиться в ситуації конфлікту з терористичним угрупованням ХАМАС.

Сінгх зазначила, що для продовження підтримки України Пентагону необхідна допомога Конгресу.

На думку українських чиновників, стаття ABC News не відображає точну ситуацію. За їхніми словами, постачання артилерійських снарядів українським військам зменшилось на 30% після початку війни на Близькому сході.

Офіційні представники США декілька разів заявляли, що постачання зброї Ізраїлю не впливатиме на війну в Україні. Проте, українські чиновники стверджують, що такі поставки складають значну частку загального обсягу замовлень зброї України.