Пентагон закликав Конгрес якнайшвидше ухвалити пакет допомоги Україні

Важливо, щоб Конгрес США якнайшвидше затвердив запит президента щодо додаткового фінансування, яке включає допомогу для України та Ізраїлю. Таку заяву зробила заступниця речника Міністерства оборони США Сабріна Сінгх на прес-конференції.

Вона закликала Конгрес ухвалити запит на додаткове фінансування, що дозволить продовжити підтримку України та Ізраїлю, виділити гуманітарну допомогу та зробити важливі інвестиції в Індо-Тихоокеанський регіон. Це стане інвестицією у військово-промислову сферу США та дозволить поповнити запаси озброєнь Пентагону.

Нагадаємо, що наразі Міністерство оборони США має лише $4,9 млрд для використання у вигляді пакетів PDA та $1,1 для поповнення своїх запасів. Тому адміністрація подала запит до Конгресу на додатковий бюджет, який задовольнятиме потреби національної безпеки Америки.

Сінгх також зазначила, що Україні потрібна постійна підтримка, оскільки вона продовжує докладати зусиль та веде контрнаступ. Питання про фінансування буде обговорюватися на засіданні Контактної групи з питань оборони України, дату та плани якого оголосить Пентагон найближчим часом.

США також продовжуть посилювати стійкість енергетичної системи України і виділять на це ще близько $500 млн. Планується розглянути запит президента про фінансову допомогу Україні в палаті представників США після Дня Подяки.