Перед терактом російський гурт хотів провести у «Крокусі» шоу з промовистою назвою

У підмосковному концертному залі "Крокус Сіті Хол" стався теракт 22 березня. Гурт "Пікнік" анонсував концерт "Майбутнє нас чекає" на цьому самому місці перед нападом. Анонс був опублікований російськими джерелами.

Планетарне шоу, яке учасники гурту називали "шоу планетарного масштабу", мало відбутися в "Крокус Сіті Холі" 23 березня. Квитки на цей концерт були повністю розпродані.

Вечером 22 березня, у "Крокус Сіті Холі" під Москвою, почалася стрілянина. Люди у військовій формі відкрили вогонь з автоматичної зброї. На відео видно, що нападників було не менше п'ятеро. Після цього концертний зал загорівся і над ним піднялися клуби чорного диму. Є повідомлення про вибух.

ФСБ Росії затримала 11 осіб, включаючи чотирьох терористів, які приймали участь у теракті в "Крокус Сіті Холі". Раніше російські ЗМІ повідомляли, що підозрюють участь у теракті шестеро таджиків. МЗС Таджикистану вже відреагувало на ці звинувачення.

ФСБ заявляє, що підозрювані в теракті в "Крокус Сіті Холі" намагалися втекти в Україну, але українська розвідка заперечує цю інформацію.

Читайте також:

  • Стрілянина у "Крокусі". Христо Грозєв висунув свою версію
  • Хто стоїть за терактом у підмосковному "Крокусі"? Версія світової преси
  • Теракт у Росії. Хто замовник та які будуть наслідки?