Підірвалася китайська субмарина, загинуло багато моряків - ЗМІ

Китайська субмарина у серпні потрапила у підводну пастку для британських та американських суден у Тайванській протоці.

Загинуло 55 китайських моряків, пише Daily Mail з посиланням на джерела, близькі до розвідки Великої Британії.

Ці пастки раніше виставили китайські військові.

Офіційний Пекін не підтверджує інформацію про аварію.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Ймовірно, катастрофа сталася 21 серпня. За інформацією британської розвідки, на човні загинуло 22 офіцери, семеро курсантів, дев'ять старшин і 17 матросів. Крім того, серед загиблих є і капітан китайської субмарини Сюе Юн-Пен.

Офіційний представник міністерства оборони Китаю У Цянь назвав повідомлення про аварію підводного човна "абсолютною брехнею".

Міністерство оборони Тайваню каже, що не виявило жодних доказів аварії.

Лідер Китайської Народної Республіки Сі Цзіньпін закликав військових поглибити планування бойових дій, щоб збільшити шанси на перемогу в "реальній війні". Світ вступив у новий період потрясінь і змін, а ситуація з безпекою в Китаї стала нестабільною і невизначеною, заявив він під час інспекційної поїздки до штабу командування Східного театру воєнних дій армії КНР у провінції Цзянсу.

У серпні минулого року Китай влаштовував масштабні військові навчання біля Тайваня. У квітні китайський лідер проінспектував Південне командування зі штабом в Гуандуні, до сфери відповідальності якого входить Південно-Китайське море, на більшу частину якого претендує Пекін. Тоді він також наголосив на необхідності поглиблення військових навчань і підготовки.