Південна Корея оголосила про евакуацію жителів острова

Південна Корея евакуює жителів острова Єнпхендо через провокацію Північної Кореї

Представники місцевої адміністрації повідомляють, що на острові Єнпхендо готується провокація з боку Північної Кореї. З цієї причини було оголошено евакуацію майже двох тисяч осіб, що перебувають на острові. Острів розташований на морському кордоні Південної та Північної Кореї.

Ми отримали повідомлення від військових про ситуацію, пов'язану із провокацією з боку Північної Кореї, після чого оголосили про евакуацію

Незважаючи на випуск біля 200 артилерійських снарядів Північною Кореєю в сторону островів Південної Кореї, жителі та військові острова не постраждали. Острів Єнпхендо, розташований у Жовтому морі на відстані близько 100 км на північний захід від Сеула, має важливе стратегічне значення через своє розташування біля північнокорейського узбережжя. В 2010 році обстріл острова Північною Кореєю призвів до загибелі двох морських піхотинців та двох цивільних осіб, тоді ж інцидент став найбільшим військовим інцидентом на кордоні Корейського півострова за останні 50 років.

Раніше повідомлялося, що Південна Корея намірена вплинути на Північну Корею, щоб та відчула наслідки своїх дій, які можуть призвести до її руйнування. Кім Чен Ин, лідер Північної Кореї, наказав своїй армії знищити Сполучені Штати та Південну Корею в разі спровокування їх. Він також наказав прискорити підготовку до війни.