Північна Корея запустила балістичну ракету в Японське море

У вихідний день 17 грудня Північна Корея вибрала Японське море як точку для запуску своєї балістичної ракети малої дальності, повідомили ЗМІ. Хоча спочатку були поширені чутки про запуск міжконтинентальної балістичної ракети, так як Сеул очікував такий пуск цього місяця, згодом представники Південної Кореї повідомили, що це була, все ж таки, ракета малої дальності.

За офіційною інформацією, ракету запустили о 22:38 за місцевим часом в районі недалеко від Пхеньяна. Ракета пролетіла близько 570 км і впала у море. Треба зазначити, що цей запуск відбувся в день смерті колишнього лідера КНДР Кім Чен Іра.

Велику увагу також привернув попередній невдалого запуск балістичної ракети 22 листопада. Влада Південної Кореї вважає його невдалим. Крім цього, Північна Корея анонсувала плани запустити декілька "супутників-шпигунів" для збору інформації про військову діяльність своїх ворогів.

Нагадаємо, що раніше було повідомлено про успішний запуск балістичної ракети за участю супутника-шпигуна під керівництвом Кім Чен Іна. Також Північна Корея визначила плани свого космічного агентства надсилати інші супутники-шпигуни для подальшого спостереження за Південною Кореєю та іншими регіонами.

Зауважимо, що Сполучені Штати вже попередили Північну Корею про можливі наслідки випадку використання ядерної зброї проти США або їх союзників – це призведе до кінця режиму Кім Чен Ина.