Побив військового та "забув" задекларувати 46 млн грн: воєнкому з Рівного вручили нову підозру

Уповноважені працівники Державного бюро розслідувань (ДБР) оголосили ще одну підозру Сергію Лацюку - керівнику Рівненського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Він раніше став у центр уваги через насильницьке побиття підлеглого та виявлення недекларованого майна значної вартості.

За попередніми висновками слідства, керівник військкомату має нерухомість, оцінювану в 46,6 млн гривень. Його власності включають будинок площею 280 квадратних метрів у селі Поляниця, який знаходиться біля гірськолижного курортного комплексу "Буковель". Він також будував готель у форматі розкішного "котеджного містечка" площею майже 500 квадратних метрів. У своєму дозвіллі посадовець відпочивав на власній дачі площею 316 квадратних метрів поруч з Яремчею, яка мала більярдний стіл та ставок з елітною рибою. Усе офіційно оформлено на тітку посадовця та довірену особу.

Крім того, в Івано-Франківську було знайдено три квартири загальною площею майже 200 квадратних метрів та два гаражі, належать Лацюку.

ДБР також виявило важливі докази, які підтверджують причетність керівника військкомату до нерухомості, зокрема його телефонні розмови та переписування щодо будівництва об'єктів та вартості з ними пов'язаних транзакцій. Стверджується, що він приймав рішення щодо купівлі та домовлявся про оформлення майна на інших осіб.

За попередніми даними, різниця між вартістю виявленої нерухомості та офіційними доходами посадовця становить понад 46,6 млн гривень. Тому керівнику ТЦК та СП було пред'явлено підозру "за фактом набуття особою, уповноваженою на виконання функцій держави, активів, вартість яких вище законних доходів на більш ніж 6500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян".

Протягом 2020-2022 років начальник Самбірського районного територіального центру комплектування Львівської області, також підозрюваний у корупційних схемах, мав активи на суму понад 4,4 млн гривень. Моніторинг способу життя воєнкома дав можливість виявити нерухомість, придбану ним та його дружиною за зазначений період.