Показали кадри з місця смертельного обстрілу у Харкові

6 жовтня в Харкові росіяни двічі вдарили ракетами типу "Іскандер". У результаті пошкоджено два багатоквартирні будинки і зруйновано триповерховий житловий дім. Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко показав перші кадри з місця події і заявив про цей прицільний удар Росії по цивільним об'єктам. Під руїнами було виявлено тіло 10-річної дитини, а ще 16 осіб отримали травми. Зазначено, що двох людей врятували співробітники ДСНС. Зокрема, унаслідок удару виникла пожежа площею 50 кв.м, яку рятувальники вдалося ліквідувати.

Окрім того, згідно з даними Офісу генпрокуратури, 6 жовтня російські військові завдали ракетний удар по житлових будинках у Київському та Основ'янському районах Харкова. За попередніми даними, постраждало 13 осіб. У Київському районі травмовані шістьох мирних жителів, в тому числі троє жінок і троє чоловіків. У Основ'янському районі є сім травмованих, серед них 11-місячний хлопчик. За допомогою рятувальників було дістано тіло його загиблого 10-річного брата, як зазначається в повідомленні, інформація про постраждалих уточнюється.

У ніч на 6 жовтня російські загарбники знову атакували Україну використовуючи ударні БПЛА типу Shahed із мису Чауда в тимчасово окупованому Криму. Було зафіксовано 33 пуски дронів, які рухалися в кількох групах в напрямку південних, східних та центральних областей. Українські військові знищили 25 ворожих дронів.

Зранку 6 жовтня Росія атакувала Харків щонайменше двічі, цілячи по середмістю. За попередніми даними, постраждали 16 осіб, включаючи 11-місячну дитину. На місці влучень працюють рятувальники, які розбирають завали, повідомив керівник Харківської обласної військово-цивільної адміністрації.