Показали найбільшу цибулину у світі. Скільки важить овоч-гігант

Прізвище британця Ґарета Ґріффіна вписали до книги рекордів Гіннеса. Він виростив найбільшу цибулю у світі. Її вага сягає 8,97 кг.

Овоча-гіганта привіз на щорічну осінню виставку у Великій Британії.

Ґарет приїжджав на виставку 13 років поспіль, але його цибуля не дотягувала до рекорду. Завдяки зусиллям та любові до вирощування Ґарет прийшов до своєї мрії.

"Я абсолютно в захваті від того, що виростив найбільшу у світі цибулю. У всьому світі люди використовують цибулю і знають, якого розміру нормальна цибуля, тому, коли вони бачать цю гігантську - вони шоковані", - сказав фермер.

Чоловік вирощує цибулю великих розмірів вже давно. Цим захоплювався ще його батько, який був теж фермером.

Вага цибулю перевищили попередню позначку 8,5 кг, яка перемогла у 2014 році.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Для досягнення рекорду використовувалися різні технології. Впродовж кількох тижнів цибуля перебувала під цілодобовим освітленням, у теплиці було встановлено автоматизовану систему поливу. Фермер підкреслює важливість використання правильного насіння та ретельного догляду під час зростання.

1795 року в Англії викопали картоплину вагою майже 8,5 кг. Унікальність в тому, що на той час про генну модифікацію навіть й мови не було. Коренеплід набув такого розміру без людського впливу.Картопля - один із найулюбленіших харчових продуктів українців. Овоч широко використовують в кулінарії. З нього готують понад дві тисячі різноманітних страв: запікають, відварюють, смажать, додають до пирогів та супів. Навіть випікають хліб та виготовляють горілку.