Politico назвало Зеленського «мрійником року». Чому це удар по українцях

Я дивуюся цьому громадському шуму навколо номінації українського президента Зеленського на "мрійника року" видання Politico. Це не про нього, а про нас. Питання до себе: Чому "мрійник"? Чи ми сподіваємось, що західні спонсори проігнорують корупцію? - Ні. Чи ми сподіваємось, що українці знову оберуть його на наступних виборах? - Ні. Чи ми сподіваємось завершити війну шляхом "переговорів з путіним"? - Точно ні.

Тоді чому Politico назвало президента Зеленського "мрійником року"? Можливо, це стосується самої мрії про визволення України від російської окупації? Можливо, це мрія перемогти Орду, остаточно поховати імперію, стати частиною європейської спільноти, мати гарантії безпеки від НАТО або, принаймні, отримати обіцяну зброю в повному обсязі і в узгоджені терміни?

Так, це наша спільна мрія. Наша! Кожного. Це мрія матері, яка сподівається побачити свого сина з війни живим. Це мрія того, хто зараз піднімається в атаку. Це мрія того, хто закриває очі назавжди, дивлячись в синє українське небо. Це мрія того, хто слухає гуркіт бою, перебуваючи на окупованій території і думає, що станеться першим: звільнення чи побачить лише жорстокості окупантів.

Чи ви не розумієте, що західне видання вдарило всім нам, хто живе лише мрією, в обличчя? Бо надіятися на їхні обіцянки - безглузда справа.