Politico: Співробітники Держдепу обурені політикою Байдена щодо Ізраїлю

Представники Державного департаменту критикують підхід адміністрації Байдена до конфлікту між Ізраїлем і ХАМАСом. За даними видання Politico, що отримало анонімні джерела, їхнє відношення вимагає публічної критики Ізраїлю з боку США.

Меморандум свідчить про незгоду в Держдепартаменті щодо політики Байдена в Близькому Сході. Він свідчить про те, що американські дипломати все більше втрачають довіру до підходу президента до кризи в регіоні.

У меморандумі вказано два основних запити: перше — підтримати припинення вогню, а друге — зробити баланс між особистими і публічними заявами щодо Ізраїлю, зокрема висловити критику його військової тактики та поводження з палестинцями, а не зберігати це у таємниці.

Вказується, що розрив між приватними і публічними заявами з боку США створює враження, що вони є необ'єктивним і недобросовісним гравцем для громадськості в регіоні, що завдає шкоди їх власним інтересам у світі.

Меморандум підкреслює, що Ізраїль має право домагатися справедливості за жертв бойовиків ХАМАСу, які 7 жовтня вбили приблизно 1400 ізраїльських громадян. Але таке велике число людських жертв є неприпустимим.

Толерантність США до таких жертв серед мирного населення ставить під сумнів міжнародний порядок, який заснований на принципах, якими ми керуємося з давніх часів.

Нагадаємо, що прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху відхилив пропозицію про припинення вогню в Газі до звільнення заручників ХАМАСом.

Наразі Міністерство оборони США зосереджене на чотирьох напрямках діяльності в Близькому Сході.