Політолог пояснив, яку шкоду українцям несуть чутки про смерть Путіна

Більшість людей в Україні вважає, що смерть російського диктатора Володимира Путіна призведе до швидких змін у політиці. Проте, це ствердження є обговорюваним.

Політолог-міжнародник Антон Кучухідзе пояснив, чому чутки про смерть Путіна є шкідливими для українців під час телемарафону. Він наголосив на важливості концентрації під час війни як на фронті, так і в тилу. Психологічний аспект ведення війни також має значення. Якщо розповсюджувати інформацію про те, що Путін дійсно помер, багато українців можуть розслабитися, що буде небезпечно. За словами політолога, кожен громадянин України вносить свій вклад у забезпечення армії, а багато українців мають родичів та друзів на фронті.

Антон Кучухідзе наголосив, що допоки російські війська не вийдуть з української території, розслаблення не може бути. Тому чутки про смерть Путіна не повинні впливати на позицію українців в війні.

Термін правління Володимира Путіна як президента Росії закінчується в наступному році. Однак, завдяки рішенням, внесеним до Конституції в 2020 році, він може залишитися у владі аж до 2036 року. Путін став президентом в 1999 році і здобув собі репутацію одного з найбільш засуджуваних політиків з "порочною владою" в Росії. The Independent взяли інтерв'ю у журналістів, які припустили, хто може зайняти його місце у випадку його смерті або відставки.