Польські фермери готуються приєднатися до протесту перевізників на кордоні з Україною

Близько ста фермерів з асоціації "Зраджене село" планують провести трьохденну акцію протесту на пункті пропуску "Медика" у четвер. Цю інформацію повідомив Лукаш Мартин, один з організаторів акції, агентству Bloomberg.

Сам Мартин заявив, що фермери були першою групою, яка постраждала від ситуації на кордоні. І тепер, у зв'язку з проблемами, які стали перед транспортними компаніями, невідомо, хто буде наступним постраждалим.

Згадане видання також нагадує, що Міжнародний союз автомобільного транспорту, який включає представників з кількох європейських країн, звернувся до президентки Європейської комісії з проханням переглянути угоду про лібералізацію руху з Україною. Термін дії цієї угоди закінчується у червні 2024 року.

За своєю заявою, Єврокомісія стверджує, що повторне введення дозволів або квот на автомобільні перевезення з України є неможливим з юридичної точки зору, тому що це порушило б чинну угоду між ЄС і Україною.

Раніше було повідомлено, що польські протестувальники на кордоні блокують гуманітарні та небезпечні вантажі. Інцидент стався на трьох пунктах пропуску: "Корчова - Краківець", "Гребенне - Рава-Руська" і "Дорогуськ - Ягодин". Акція триватиме до 3 січня.