Польські фермери погрожують заблокувати пункт «Медика – Шегині», назвали умову

Фермери з Польщі можуть повернутись до блокади пункту пропуску "Медика - Шегині", якщо їх вимоги не будуть виконані. Про це повідомляє Polska Agencja Prasowa.

Лідер протестуючих фермерів Роман Кондров заявив: "Якщо ми не отримаємо письмового підтвердження, що наші вимоги будуть виконані, ми повернемося до блокади".

Протест фермерів почався 23 листопада і тривав до 24 грудня. Перед цим міністр сільського господарства Чеслав Сєкєрскі зустрічався з фермерами і обіцяв виконати їх вимоги.

Вимоги включають:

  • включення субсидії на кукурудзу;
  • збільшення суми ліквідних кредитів для фермерів;
  • збереження сільськогосподарського податку на минулорічному рівні.

Кондров заявив, що ще не отримав письмових гарантій виконання вимог. Він сказав: "Ми хочемо отримати письмові запевнення виконання вимог. Я планую обговорити це в середу з заступником міністра сільського господарства Стефаном Краєвським... Для нас важливо отримати письмові гарантії. Якщо міністр не може їх дати, хай напише прем'єр-міністру".

Якщо переговори в середу не принесуть результатів, фермери повернуться до блокади пункту пропуску.

На момент написання новини, польсько-українського кордону залишається заблокованим три напрямки: "Ягодин-Дорогуськ", "Краківець-Корчова" та "Рава-Руська-Гребенне".

Також було повідомлено, що час очікування водіїв на виїзд із Польщі через пункт пропуску в Дорогуську збільшився до понад 30 днів через протест перевізників.