Польські фермери припинили блокаду пункту пропуску «Долгобичув-Угринів»

Польські страйкарі завершили блокування руху біля пункту пропуску "Долгобичув-Угринів"

Сьогодні, 16 квітня, польські страйкарі припинили блокувати рух вантажівок перед пунктом пропуску "Долгобичув-Угринів". Зараз рух вантажівок відбувається в обох напрямках. Про це повідомила Державна прикордонна служба України.

Державна прикордонна служба України зазначила, що "оформлення та пропуск вантажних транспортних засобів в обох напрямках здійснюється у звичайному режимі".

В даний момент перед цим пунктом пропуску очікують 100 ваговозів, які планують виїхати з України. Ще 30 вантажівок, масою до 7,5 тонн, затримані на оформлення на території Польщі.

Незабезпечено два напрямки: "Рава-Руська" та "Ягодин"

Наразі два напрямки залишаються заблокованими - "Рава-Руська" та "Ягодин".

Варто нагадати, що Україна є найбільшим торговельним партнером Польщі поза Європейським Союзом. Протягом 2023 року експорт польських товарів до України склав близько $12 мільярдів, а експорт українських товарів до Польщі - $4,7 мільярда. Однак блокування кордону фермерами та далекобійниками вплинуло на цю ситуацію негативно.

Багато роботодавців у Польщі цінують працьовитість та швидку адаптацію українських працівників. Проте поляки стали гірше ставитися до працівників з України.