Польські перевізники заблокували доставку військового катера для України

Українсько-польський кордон був заблокований, що призупинило перевезення патрульного корабля SAFE Boats International. Микола Княжицький, народний депутат України, повідомив про це у своєму пості на Facebook.

За його словами, Томаш Бучек, організатор протестів, опублікував фотографію з катером та написав, що це якраз приватний катер Княжицького. Але депутат спростував цю інформацію.

Княжицький заявив, що ця ситуація є прикладом антиукраїнської пропаганди, яка має на меті зупинити перевезення озброєння та інших товарів для України.

За словами Княжицького, виробник катера підтвердив, що SAFE Boats є військовим вантажем та частиною допомоги для України від США. Цю інформацію також підтвердив Павло Кравчук, активіст громадської організації "Європа без бар'єрів".

З 6 листопада польські перевізники заблокували кілька пунктів пропуску на кордоні між Польщею та Україною. Це сталося через скасування вимоги для українських перевізників одержувати дозвіл перед перетином кордону. У пункті пропуску "Угринів - Долгобичув" відбудеться пропуск порожніх вантажівок.

Україна та Польща згодились на перші заходи для розблокування кордону, що планується відкриттям пункту пропуску "Угринів - Долгобичув". Влада Польщі також збільшить перевірки вантажівок на кордоні з Україною.