Помер екснардеп та військовий Андрій Антонищак

Спочаткушоку

Сьогодні, 27 березня, помер колишній народний депутат, полковник Національної гвардії України Андрій Антонищак. Цю інформацію оприлюднила народна депутатка України Софія Федина у соціальних мережах.

«День розпочався важко: відійшов у вічність Андрій Антонищак, майданівець, народний депутат 8 скликання, боєць батальйону Кульчицького, полковник нацгвардії, справжній лемко... Вічная пам'ять і нехай душа упокоїться з миром...», - пише Софія Федина.

На цю звістку відреагувала і народна депутатка Ірина Геращенко, яка також висловила свої співчуття. Вона зазначила, що час від часу з Андрієм Антонищаком спілкувалась по телефону, обговорюючи забезпечення підрозділів і гуманітарну допомогу. Геращенко додала, що він дуже гостро переживав ситуацію на фронті.

«Андрій воював, був поранений. Але тоді пронесло. Війна наздогнала його, підірвавши його здоров'ям», - написала Ірина Геращенко.

Біографія Андрія Антонищака

Андрій Антонищак народився 23 червня 1969 року у Новому Роздолі Львівської області. Він був відомим як український політик і громадський діяч.

Робочу кар'єру Андрій почав у 1991 році в МП "Розділ". Він працював в різних компаніях і посадах, зокрема комерційним директором ТзОВ "Н. Р. Трейд ЛТД", заступником директора ПП "Владокс", директором роздрібної торгівлі ПП ТВ "Галм'ясоком" та приватним підприємцем.

У 2006 році він став депутатом Львівської міської ради від блоку "Український Народний Блок Костенка і Плюща". Також Андрій Антонищак був координатором 1-го батальйону оперативного призначення Національної гвардії України та народним депутатом України VIII скликання, членом парламентської фракції партії "Блок Петра Порошенка" і колишнім членом Комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики.

Згадка про Ігоря Юхновського

Варто згадати, що 26 березня, у віці 98 років помер відомий український науковець, академік Національної академії наук, фізик-теоретик і колишній депутат, Герой України Ігор Юхновський.

Джерело

Більше статей про Андрія Антонищака можна знайти тут:

  • Росія могла захопити Київ за два дні - полковник Антонищак
  • Андрій Антонищак: Треба змінювати закон про держслужбу. От навіщо голові митниці знати французьку?
  • Справа Марківа це політичне замовлення Росії - Антонищак